’t Voske In het Nieuws

Team Zijlmans winnaar eerste editie Drimmelense Bedrijventriatlon
Arno Rijk, eigenaar van Vistaria Rijk in Drimmelen, bedoelde het als een gekheidje, maar Ski & Wakecenter In Plané en Restaurant ’t Voske organiseerden het echt: de eerste editie Drimmelense Bedrijventriatlon. Een wedstrijd die alles te maken heeft met water. Zo’n twaalf teams streden afgelopen maandagavond om de unieke wisseltrofee.
Maikel van Eyl van ’t Voske had een ‘heavy decor’ vos laten ontwerpen en overhandigde deze aan het eind van de avond aan Roel Stuffers van het winnende team…
Lees het hele artikel op kijkopdrimmelen.nl >>>

Bij ’t Voske zit je zeker niet verkeerd
DRIMMELEN – Toen er nog geen Moerdijkbruggen waren, was ’t Voske in Drimmelen het veerhuis, vanwaar je kon oversteken van Brabant naar Holland en Biesbosch. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijke pleisterplaats voor de zogenaamde linecrossers, die de contacten tussen bevrijd en bezet Nederland onderhielden en mensen over de ‘grens’ smokkelden. Een café met een verleden dus, dat nu – je zou bijna zeggen: in rustiger vaarwater – een restaurant is met uitzicht op Amer en Biesbosch.
Lees het hele artikel op BN de Stem >>>

Toen ’t Voske in Drimmelen nog een veerhuis was
DRIMMELEN – Ooit was café-restaurant ’t Voske in Drimmelen een veerhuis.
Waar vissers en jagers overgezet werden naar De Biesbosch, toen daar nog eb en vloed was. Annie Vos (81), oud-kasteleinse en echtgenote van de inmiddels overleden Wim Vos, weet het zich nog te herinneren. “Ik deed het café en mijn man de veerdienst.”

Zij kan zich de tijd van eb en vloed in De Biesbosch nog goed herinneren. “In de zomer was het prachtig, maar ik heb ook meegemaakt, dat er in de winter flinke pakken ijs op het water lagen. Onder de boot van mijn man zaten dan ijzers. Schenen noemden we die”, vertelt Annie, terwijl ze naar de muur wijst, waar deze ijzers in het huidige Voske nog hangen. “Op open stukken werd dan gevaren en over het ijs werd gegleden.”
Lees verder bij BN de Stem >>>